Steunzolen


Steunzolen

Als u last heeft van uw voeten, kan een op maat gemaakte steunzool verlichting bieden. Veel voorkomende voetproblemen zijn enkel- en voorvoetklachten en bijvoorbeeld hielspoor. Een kleine aanpassing is vaak al voldoende om de stand van uw voeten te corrigeren, waardoor pijnlijke delen van de voet kunnen worden ontzien. Dit voorkomt verdere voet- of rugklachten.
De steunzolen worden door ons op maat gemaakt. Tijdens het aanmeten wordt een blauwdruk van uw voeten gemaakt, waardoor wij kunnen zien wat de problemen zijn. Op basis hiervan worden de steunzolen gemaakt. De steunzolen worden gemaakt van kurk of rubber en worden voorzien van een zwart of naturel leren dekje.     
                                                                            
Afspraak
Steunzolen worden op afspraak aangemeten. Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek kunt u hiervoor telefonisch contact met ons opnemen. Wij houden wekelijks spreekuur in Vollenhove, Emmeloord, Meppel of Steenwijk. Het aanmeten van steunzolen duurt doorgaans hooguit 15 minuten. Na het aanmeten zijn de steunzolen binnen een week klaar.

Controle
Bij het afleveren wordt geen controleafspraak gemaakt. Wij vragen u wel om een controleafspraak te maken, wanneer er zich problemen voordoen.

Vergoeding
Afhankelijk van de dekking van uw aanvullende verzekering, kunt u een deel van de kosten van uw steunzolen via uw zorgverzekeraar declareren. U kunt de hoogte van deze vergoeding bij uw zorgverzekeraar of bij ons navragen. Het wettelijke eigen risico is hierop niet van toepassing. 

Schoenen en steunzolen
Niet alle schoenen zijn geschikt om te dragen wanneer u steunzolen heeft. De zolen kunnen het best gedragen worden in schoenen met een uitneembaar voetbed. U kunt dit uitneembare voetbed eruit halen en uw steunzool erin leggen. Zo houdt u voldoende ruimte in uw schoenen. De steunzolen die we aanmeten, passen perfect in een groot deel van de schoenen die in de winkel aanwezig zijn.
Schoenen met veters (en uitneembaar voetbed) zijn zeer geschikt, omdat u de schoen dan stevig om uw voet kunt dragen. De hakhoogte mag niet hoger zijn dan 3 centimeter. Ook moet de ruimte voor de tenen als u staat minimaal 5 mm bedragen. Dit om te voorkomen dat uw langste tenen de voorkant van de schoenen raken tijdens het afwikkelen van de voeten. Tijdens dit proces wordt een voet namelijk langer.

Sportzolen
Als u sport, kan het zijn dat uw steunzolen te hard aanvoelen. In dat geval kunnen wij ook sportzolen voor u maken. Deze zolen worden voorzien van een zachtere, schokdempende laag, waardoor u minder last krijgt als u bijvoorbeeld veel rent en springt.

Gebruik van steunzolen
Voor meer informatie over en het gebruik van steunzolen, klikt u hier.