Semi-orthopedische schoenen

Semi-orthopedische schoenen
Wanneer uw voeten niet meer in confectieschoenen passen, kunnen semi-orthopedische schoenen een oplossing voor u zijn. Dit zijn confectieschoenen met speciale voorzieningen.

Aanmeten
Voor het aanmeten van semi-orthopedische schoenen, heeft u een verwijzing van een medisch specialist (bijvoorbeeld orthopeed, reumatoloog of revalidatiearts) nodig. Tijdens de eerste afspraak worden uw voeten aan de hand van onder andere een voetafdruk opgemeten. Samen met de orthopedisch adviseur kunt u vervolgens een keuze maken uit de uitgebreide collectie die wij aanbieden. Wij werken hierbij voornamelijk samen met Van Drunen Schoenfabriek (Durea en Gijs), TOM Schoenen, MyfootNimco Made 4 You, Piedro en Neskrid (werkschoenen). Deze schoenen kunnen in diverse lengte- en breedtematen worden besteld en in de schoenen kunnen gemakkelijk aanpassingen worden gemaakt.

Levertijd
De levertijd van semi-orthopedische schoenen bedraagt ca. 5 weken.

Controle
Drie maanden na aflevering van de schoenen, wordt een controleafspraak gepland. Deze afspraak wordt bij aflevering gemaakt en is belangrijk, omdat dit de levensduur van de schoenen verlengt en eventuele klachten kan voorkomen.

Verzekering
Als u via uw specialist (bijvoorbeeld orthopeed of revalidatiearts) bij ons terechtkomt, worden de kosten grotendeels vergoed door uw zorgverzekeraar. Bij een paar zorgverzekeraars dient bij een eerste voorziening eerst een machtiging aangevraagd te worden. U heeft vanuit uw verzekering recht op twee paar adequate schoenen. De termijn die hiervoor staat, is per verzekeraar verschillend.
U kunt het overzicht hier terugvinden: OVERZICHT ZORGVERZEKERAARS 2024 .

Eigen bijdrage
Naast het eigen risico van 385 euro vanuit de basisverzekering, geldt er een wettelijke eigen bijdrage voor elk paar orthopedische schoenen. In 2024 bedraagt uw eigen bijdrage 130,- euro voor volwassenen en 65,- euro voor kinderen tot en met 15 jaar. 

Afspraak
Wilt u meer weten, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend gesprek of advies. Dit kan in Vollenhove, Emmeloord, Meppel en Steenwijk. Als u geen mogelijkheid heeft om bij ons langs te komen, kunnen wij u in overleg ook thuis bezoeken.

Gebruik semi-orthopedische schoenen
Voor uitleg over het gebruik van semi-orthopedische schoenen, klikt u hier.