Orthopedie

Voor de meeste mensen is het een normale zaak om in de winkel een paar schoenen te kopen die u mooi vindt en waar u zo op weg loopt. Voor sommige mensen is dit echter niet zo vanzelfsprekend. Bij ernstige voetproblemen als gevolg van reuma of diabetes, maar ook bij andere afwijkingen zoals plat- of holvoeten, hamer- of klauwtenen, kan het zijn dat u niet meer op confectieschoenen kunt lopen.

Afhankelijk van de indicatie die de arts aangeeft, kunt u bij ons terecht voor steunzolen, aanpassingen aan uw confectieschoenen, allergeenvrije schoenen, verbandschoenen, semi-orthopedische schoenen of orthopedische schoenen. Wij zijn voor alle zorgverzekeraars contractleverancier en zijn SEMH gecertificeerd: https://www.semh.info/holweg-orthopedische-schoentechniek.

Voor nagenoeg ieder voetprobleem is wel een oplossing of verbetering denkbaar, dat wil zeggen: schoenen die u het lopen makkelijker maken!

Spreekuren

Wij houden wekelijks spreekuur (op afspraak) in Vollenhove, Emmeloord, Meppel en Steenwijk. In overleg zijn in Vollenhove andere dagen en/of tijdstippen mogelijk. Als u niet de mogelijkheid heeft om zelf naar het spreekuur te komen, kunnen wij u in overleg ook thuis bezoeken.

Vollenhove, Holweg Schoenen
Kerkstraat 87, 8325 BJ Vollenhove

Maandagmiddag13:00 - 16:15
Dinsdagmiddag13:00 - 16:15
Woensdag08:45 - 17:00
Donderdagmiddag13:00 - 16:15
Vrijdag08:45 - 15:00

Emmeloord, Medisch Centrum Emmeloord (vh Dr. Jansen Centrum, N 0-42)
Urkerweg 1, 8303 BX Emmeloord

Donderdagmorgen09:00 - 11:30

Meppel, Isala - poli H 08
Reggersweg 2, 7943 KC Meppel

Donderdagmiddag13:00 - 17:00

Steenwijk, Isala (gezondheidscentrum) - poli 1
Sluisweg 2, 8332 JC Steenwijk

Vrijdagmorgen08:30 - 12:00

 

Gebruik (semi-)orthopedische schoenen en voorzieningen

De overstap naar orthopedische schoenen is een grote verandering voor uw voeten en lichaam. Daarom is het raadzaam om uw schoenen rustig in te lopen. Heeft u in deze periode problemen, neem dan contact met ons op voor advies.

Inloopschema1e dag2e dag3e dag4e dag5e dag6e dag
(Semi-) orthopedische schoenen 1 á 2 uur 3 á 4 uur4 á 5 uur5 á 6 uur6 á 7 uur7 á 8 uur
Bij kwetsbare voeten 2 x 0,5 uur2 x 1 uur2 x 1,5 uur2 x 2 uur2 x 2,5 uur 2 x 3 uur, enz.

Tips voor gebruik en onderhoud

  • Sluit uw veters goed. Dit voorkomt drukplekken en zorgt voor voldoende ondersteuning.
  • Bekijk uw voeten dagelijks op drukplekken. De voet mag rood zijn, maar na 3 kwartier moet dit weg zijn. Neem direct contact met ons op als de drukplekken aanhouden of wanneer er wondjes aan de voeten ontstaan. Blijf hier niet mee doorlopen!
  • (Semi) orthopedische schoenen zijn kostbaar en goed onderhoud bevordert de gebruiksduur. Het is raadzaam om uw schoenen regelmatig te poetsen met een onderhoudsmiddel dat geschikt is voor uw leersoort en/of in te spuiten met een beschermende spray.
  • Zet uw natte schoenen niet bij de verwarming, maar laat ze op kamertemperatuur drogen, eventueel opgevuld met kranten.
  • Maak gebruik van een wisselpaar. Uw schoenen moeten vanwege transpiratievocht af en toe ‘luchten’. Afwisseling zorgt ervoor dat uw schoenen langer mee gaan.
  • Bij aanhoudende klachten adviseren wij om een controleafspraak te maken.
  • Bij gevoelige voeten adviseren wij het minimale aantal uren aan te houden volgens bovenstaand schema. Individuele instructie is mogelijk.