Aanpassingen (OVAC)

Aanpassingen (OVAC)
Soms is een aanpassing aan uw confectieschoenen voldoende om uw voetproblemen op te lossen. U kunt daarbij denken aan een afwikkeling, zoolverstijving en/of een verhoging, wanneer u bijvoorbeeld beenlengteverschil hebt. Deze aanpassingen worden ook wel OVAC genoemd (orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen).

Afhankelijk van de indicatie, wordt de aanpassing in de schoen of bijvoorbeeld tussen de zool aangebracht. We proberen daarbij uiteraard zo te werk te gaan, dat er aan de buitenkant van uw schoenen zo min mogelijk te zien is.

Niet alle confectieschoenen zijn hiervoor geschikt. In onze winkel verkopen wij wel veel schoenen, die hiervoor in aanmerking komen. Wanneer u twijfelt over uw bestaande schoenen, geven wij u graag advies.

Levertijd
De aanpassingen zijn binnen een week klaar.

Verzekering
Als u via uw specialist (bijvoorbeeld orthopeed of revalidatiearts) bij ons terechtkomt, kunnen de kosten vergoed worden door uw zorgverzekeraar. U heeft vanuit uw verzekering recht op twee paar adequate schoenen. De termijn die hiervoor staat, is per verzekeraar verschillend. U kunt dit bij ons of bij uw zorgverzekeraar navragen.

Kosten
Er geldt geen eigen bijdrage voor de aanpassingen/voorzieningen (OVAC) aan uw schoenen. De schoenen zelf zijn voor eigen rekening. De aanpassingen aan deze schoenen kunnen via uw zorgverzekeraar vergoed worden. Omdat de aanpassingen onder de basisverzekering vallen, is het eigen risico hierop wel van toepassing. In 2023 bedraagt dit eigen risico € 385,-.

Afspraak
Wilt u meer weten, maak dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend gesprek of advies. Dit kan in Vollenhove, Emmeloord, Meppel en Steenwijk. Als u geen mogelijkheid heeft om bij ons langs te komen, kunnen wij u in overleg ook thuis bezoeken.

Gebruik
Voor uitleg over het gebruik van orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen (OVAC), klikt u hier.